Przepis na zupę meksykańską

Było świątecznie...🎄 Było tradycyjnie... 🍗🥗 Teraz będzie światowo! 🌎 Pyszna i rozgrzewająca ZUPA MEKSYKAŃSKA 🇲🇽

SKŁADNIKI: ♨️ 500 g szynki wieprzowej - mielonej ♨️ 1 puszka kukurydzy konserwowej ♨️ 1 puszka fasoli białej konserwowej ♨️ 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej ♨️ 1 puszka pomidorów krojonych ♨️ 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego ♨️ 2 średnie cebule ♨️ 1 papryka czerwona ♨️ 4 ząbki czosnku ♨️ 1/2 opakowania papryki słodkiej mielonej ♨️ 1/2 opakowania przyprawy do potraw meksykańskich ♨️ zioła prowansalskie ♨️ liść laurowy ♨️ 4 kulki ziela angielskiego ♨️ ok. 750 ml bulionu warzywnego

PRZYGOTOWANIE: 🍲 Do dużego garnka wlać zawartość wszystkich puszek, wraz z zalewami. Do warzyw dolać bulion warzywny. Dodać ziele angielskie, liść laurowy i połowę mielonej czerwonej papryki. Wszystko gotować na małym ogniu.

🍲 Na patelni teflonowej bez tłuszczu poddusić cebulę pokrojoną w piórka. Przesunąć cebulę na bok patelni, następnie poddusić mięso mielone. Po kilku minutach dodać posiekaną paprykę. Dusić, aż papryka będzie miękka. Następnie na patelnię dodać przyprawę meksykańską, resztę mielonej papryki, zioła prowansalskie i dokładnie wymieszać zawartość patelni.

🍲 Zawartość patelni wlać do garnka z gotującymi się składnikami. Na patelnię wlać szklankę wody, dodać przecier pomidorowy i zmiażdżony czosnek. Kiedy woda się zagotuje wlać do garnka i wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec przyprawić do smaku.

SMACZNEGO‼️

7 wyświetlenia0 komentarz

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie